Станислава Томова

Главен инструктор и основател на Sunny Dance studio

 

Станислава Томова – Съни е основател, главен ръководител, хореограф на Sunny Dance studio. 

Съни танцува вече над 26 години. Започва като малка с народни танци в ДЮФА “Ручейче” и ФА към Община Варна. 

През 2002г се пренасочва към аеробни занимания и след обучение става инструктор по латино аеробика към Клуб “Темпо”. По времв на следването си в ТУ-Варна участва в междууниверситетско състезание по аеробика, където завоюва 2ро място, наредена сред възпитаници на НСА – София. 

В последствие се среща със света на Салса през 2004г, когато случайно попада на салса парти по време ма бригада в САЩ. В началото на 2006г се включва в тогава съществуващия клуб “Бали” във Варна. Развива се много бързо и в края на 2006г става асистент в новооткрития клуб “Амор”. 

През 2007г участва с партньора си в Салса състезание, където печелят 3то място в девизия Salsa LA – двойки. 

През 2009г, паралелно със Салсата, започва да се занимава и с модерен балет като се включва в професионален балет “Арт Денс” на Нина Козина. Малко по-късно завършва магистратура в класа на Нина Козина във ВСУ, специалност “Хореографска режисура на съвременен танцов спектакъл и арт мениджмънт” 

Основава Sunny Salsa в началото на 2011г, както и сценичен екип с множество участия на различни местни събития и национални и международни фестивали. От 2010г Съни е първия лицензиран инструктор по Zumba Fitnes във Варна. Участва и организира събития по Салса и Zumba! 

От февруари 2013г поради многообразието от стилове и дейности, с които екипа разширява и обогатява дейността си, школата се мести в собствена зала и се превръща в Sunny Dance studio. 

Участията на екипа на Sunny Dance studio продължават и извън границите на страната с посещения в Румъния и Испания, с богата и разнообразна атистична програма. 

През 2017г школата участва в организацията на Romantic Bachata and Kizomba Fest 2017, където Съни създава първия си авторски спектакъл “Circle of life” с участието на международни артисти, специални гости на фестивала и екипа на Sunny Dance studio. 

Съни е треньор и хореограф на сценични и състезателни двойки, завоювали множество 1ви и 2ри места на състезания по Бачата на национално и международно ниво. 

От есента на 2013г Станислава Томова е хореограф на спектаклите на Арт център “Арлекин” – Варна, и няколкократно печели награди за хореография на театрални конкурси. Поставя хореографиите на спектакли като “Халифа щърк”, “Буратино”, “Хотел Трансилвания”, “Цар Лъв”, “Котаракът Шарл”, “Сън в лятна нощ”, “Замръзналото кралство”, “Ханума” и много други. 

В началото на 2018г участват с партньора си Георги Цанев като хореографи и танцови изпълнители в спектакъна на Сребрина Соколова “Моята страстна латино любов”, поставен в Държава Опера – Варна. 

В средата на 2018г Съни е поканена за хореограф на мюзикъла “Зоро” на режисьора Петко Бонев, поставен на сцената на Държавна Опера – Варна.

От началото на 2019г е инструктор – хореограф по програма за младежки дейности към Варнвнска търговска гимназия” Г. С. Ръковски”.  

През 2020г е хореограф на “Парижката света богородица” на режисьора Петко Бонев и Държавна опера – Варна. 

Заедно с настоящия си партньор Георги Георгиев основават “Академия за артисти”, където бъдещи и настоящи таланти да могат да разгърнат творческите си способности в повече сфери на сценичното изкуство. 

По настоящем продължава работата си с деца, младежи и хора на всякакви възрасти в школата за любители и на ниво сценична дейност, както и изяви по фестивали в страната и чужбина. Продължава да развива, обогатява и разнообразява дейността на школата както и своя поглед върху сценичните изкуства.