Георги Георгиев

Инструктор по Салса и Бачата

Георги Георгиев е инструктор Салса и Бачата в Sunny Dance studio.

Започва да танцува от малък, още в първи клас в танцова паралелка с народни танци. На 16 години започва да посещава класове по Салса в Sunny Dance studio (тогава все още Sunny Salsa) със сестра си, която всъщност е инициатор, но се справя завидно добре и напредва бързо.  Това скоро го води до танцовата сцена с екипа на Sunny Dance studio.

През 2014г. започва да учи в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ –  Актьорско майсторство за куклен театър. Докато учи, през лятото е аниматор към хотели по българското черноморие. След като завършва работи за една година в Държавен Куклен Театър – Сливен като куклен актьор, след което се връща във Варна и започва участия в множество мюзикъли на Държавна опера – Варна. Редом с това от тогава е инструктор в Sunny Dance studio, както и преподавател по актьорско майсторство към Арт център „Арлекин“.

Във времето му на развитие се трупат с бясна скорост участията и заглавията в биографията му както в театрални и танцови представления и спектакли, така и в любимия му жанр – мюзикъл.  Участва в събития на „Jameson cult film club” – пресъздаване на сцени от филмите „Гепи“ и „Мълчанието на агнетата“, Танцов еротичен спектакъл „Фройд: „Теория на Любовта“. Редом с това текат участия в спектакли на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов, участия в спектакли на ДКТ – Сливен, участие в „Гласът на България“ сезон 5, участва в танцов спектакъл „RE…” на Varna Dance Theater.

През 2020г, продуцирано от Sunny Dance studio, стртира свое стенд ъп шоу „Шоуто на Георги“ или „ШоЕто на ЖорЕто“ за ценители и хора с чувство за хумор.

Междувременно вървят участия в ключови роли в мюзикълите „Цар Лъв“, „Чаплин“, „Брилянтин“, „Красавицата и звяра“ на Държавна Опера Варна.

Разбира се активно участва в творчестото на Sunny Dance studio, както преди НАТФИЗ с участие в множество фестивали, така и след завръщането си, танцовите спектакли „Името ѝ е Жена“, „В Стихията“, миниатюрата „Коледна приказка“ и всички шоупрограми и сценични проекти на школата.

Заедно с ръководителката на школата Станислава Томова  основават проект “Академия за артисти” – „Танцов театър“, където бъдещи и настоящи таланти да могат да разгърнат творческите си способности в повече сфери на сценичното изкуство. 

По настоящем продължава работата си с деца, младежи и хора на всякакви възрасти в школата за любители и на ниво сценична дейност, както и изяви по фестивали в страната и чужбина. Продължава да се развива във всички аспекти на сценичните изкуства и се изгражда като универсален артист.